KLM Catering Services: Opleiden, Groeien en Samenwerken met Litop
Bij KLM Catering Services zorgen ze er dagelijks voor dat de juiste voedingswaren en dranken op tijd aan boord van de Europese en intercontinentale vluchten zijn. Dit doen ze met een team van gedreven professionals die achter de schermen de trolley’s vullen en de operatie soepel laten verlopen. Met 310 Europese vluchten en 70 intercontinentale vluchten per dag is precisie en toewijding essentieel.
KLM Catering Services wilde haar medewerkers intern opleiden om de kwaliteit en efficiëntie van de operatie verder te verbeteren. Litop heeft samen met KLM Catering Services een inhouse opleidingsprogramma opgezet, waarmee medewerkers een landelijk erkend MBO-diploma Assistent Procestechniek of Procesoperator A diploma halen. De kans kregen om hun kennis te verbreden en door te groeien binnen het bedrijf. Door klassikale opleidingen op locatie zorgt Litop ervoor dat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten, wat essentieel is voor een dynamische en operationele omgeving zoals bij KLM Catering Services. Door deze aanpak kunnen ze het lesmateriaal precies afstemmen op de specifieke behoeften van de organisatie en haar medewerkers.


Zoals Liesje, ze een inspirerend voorbeeld van de mogelijkheden bij KLM Catering Services. Na drie jaar bij KLM te werken, waarvan de eerste twee jaar via een uitzendbureau, is ze direct in dienst gekomen en heeft ze onlangs de kans gekregen om intern door te groeien. Op 59-jarige leeftijd solliciteerde ze naar de functie van Specialist Operations ICA Mcl, waarvoor ze een opleiding nodig had. Dit was voor haar geen obstakel. Liesje zit momenteel midden in haar leertraject voor Procesoperator A via Litop, waar ze met enthousiasme haar vaardigheden en kennis verder ontwikkelt. Ze maakt gebruik van het Litop-systeem en oefent intensief met de memo-trainingen om zich voor te bereiden op de toetsen. Liesje is vastberaden om haar Procesoperator A diploma te behalen en verder door te groeien binnen ons bedrijf.
Erik Hoogendijk, Manager Operations bij KLM Catering Services, benadrukt de voordelen van Litop’s klassikale opleidingen op locatie. “De enthousiaste docenten bieden maatwerk en zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk,” vertelt hij. Dit draagt bij aan de motivatie en ontwikkeling van de medewerkers, die nieuwe werkwijzen leren en verbetervoorstellen doen.
Joey, Shiftleader Mechanisatie en praktijkopleider, waardeert het systeem van Litop waarmee hij de voortgang van studenten nauwkeurig kan volgen. “De flexibele lesstof sluit goed aan op de praktijk en wordt ter plaatse gegeven,” zegt hij. Hij ziet duidelijke groei in de theoretische en praktische vaardigheden van zijn studenten.
Lennard Muilwijk (docent vanuit Litop) geeft sinds september 2024 les voor Litop, en zijn enthousiasme is groot. “Litop past het blending learning systeem toe wat echt anders is dan het traditionele leerdictaat, maar het is wel mooi om te zien hoe dit nieuwe systeem werkt.”
Met deze toppers bij elkaar gaan we ervan uit dat deze klas in 2025 hun opleiding succesvol afrondt en dat ze binnen KLM Catering Service verder kunnen groeien, zowel persoonlijk als zakelijk!
