Litop

MBO operator opleiding met impact.

Door de jaren heen heeft Litop bewezen dat het operators aflevert die hun mannetje weten te staan en significant beter gaan presteren.
Steeds vaker krijgt Litop de vraag of ze ook continu verbeterprogramma’s kunnen ondersteunen. Daarbij is doorgaans een cultuurverandering nodig en die kost vaak meer tijd dan de looptijd van onze huidige opleidingen. Daarnaast heb je continu verbeterspecialisten nodig om echt het verschil te kunnen maken! Om die reden heeft Litop een samenwerkingsverband gesloten met You Improve (specialist continu verbeteren). Samen een ijzersterke combinatie met garantie voor succes!

Voor bedrijven die het opleiden van operators hand in hand willen laten gaan met het implementeren van continu verbeteren zijn onze standaard opleidingen met één jaar verlengd. Hierdoor kunnen we de cultuurverandering begeleiden en naast de operators ook het management trainen. Aangezien de opleiding langer duurt en er gespecialiseerde verbeterconsultants betrokken zijn is deze opleiding duurder dan u van Litop gewend bent. Daarom beloven wij dat de opleiding zichzelf terugverdient. Bekijk het filmpje.

Diploma’s tekening lezen

Een feestelijk momentje bij Surface Treatment in Maasbracht waar 18 cursisten zijn geslaagd voor de opleiding tekening lezen. Docent Gerard Smit heeft de opleiding gegeven.

De cursisten leerden opdrachten tekenen over de verschillende aanzichten en welke regels er zijn bij soorten lijnen. Amerikaans en Europese projecties werden ook behandeld en zo ook de verschillende doorsneden.

De scheefhoekige projecties vonden de cursisten erg pittig. In totaal bestond de cursus uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens de cursus hebben de cursisten 16 opdrachten gemaakt.

Het examen bestond uit een examen tekening lezen bestaande uit 3 aparte opgaven. De docent kijkt terug op een plezierige groep met leergierige cursisten.

Binnen 1 jaar je procesoperator-A diploma in the pocket!

Koray Karakurt en Sawan Wijmans hebben in 1 jaar hun procesoperator A diploma gehaald met begeleiding van een docent op afstand.

Procesoperator A via e-learning van Litop
Diploma uitreiking procesoperator A aan Sawan Wijmans en Koray Karakurt.

Beide heren werken bij Hill’s Pet Nutrition in een 3 ploegendienst via uitzendbureau Detalent. Omdat het vanwege hun ploegendienst niet mogelijk was om klassikale lessen te volgen is gekozen voor een opleiding via e-learning. Een docent van Litop gaf daarnaast regelmatig online ondersteuning aan de student en praktijkbegeleider. Ook konden de studenten altijd online vragen stellen via het interactieve e-learning platform van Litop.

Hill’s Pet Nutrition heeft veel ervaring met het opleiden van procesoperators. Er is een enorme schaarste aan procesoperators en Hill’s Pet Nutrition investeert daarom veel tijd in het grondig inwerken en opleiden van haar personeel. Detalent is ingeschakeld om mensen te werven die operator willen worden en Hill’s Pet Nutrition maakt er zelf vakmensen van. Op die manier lukt het Hill’s Pet Nutrition nog steeds om met kwalitatief goed opgeleide mensen hun productieproces te runnen. De achtergrond van de mensen is niet eens zo belangrijk. Hun motivatie en drive om procesoperator te worden des te meer!

Tijdens de opleiding tot procesoperator bewaakt de software van Litop automatisch de voortgang van de student. Zodra een student een deadline overschrijd worden de praktijkopleider en Litop daarover geïnformeerd. Door de student strak te volgen is het vrij eenvoudig studenten op schema te houden.

Het is altijd mooi om na een jaar diploma’s uit te reiken aan mensen die daar naast hun werk zoveel tijd en energie ingestoken hebben. De praktijkopleiders stonden terecht te glimmen van trots. Ze zijn een belangrijke schakel geweest in dit succes. Met veel toewijding en geduld hebben ze Koray en Sawan ondersteund. Ook dank aan Detalent die deze parels gevonden heeft en ze in de gelegenheid heeft gesteld een procesoperator diploma te halen.

Litop wenst Hill’s Pet Nutrition, Koray en Sawan veel succes in de toekomst. Nogmaals van harte proficiat heren.

Tekening lezen voor beginners

Op verzoek van Surface Treatment Nederland BV heeft Litop een maatwerkopleiding tekening lezen ontwikkeld. Gedurende 6 dagdelen worden de onderstaande 5 modules behandeld:

  • Tekening lezen
  • Soorten lijnen
  • Aanzichten
  • Scheefhoekige projecties
  • Bedrijfsspecifiek Surface Treatment

Ruim 20 studenten leren onder de bezielende leiding van docent Gerard Smit de kneepjes van het vak. De sfeer in de groep is goed en de studenten hebben reeds allemaal 9 opdrachten getekend.

Naast werktuigbouwkundige trainingen kun je bij Litop ook leren hoe je een P&ID tekening moet lezen.

Neem voor meer informatie contact op met Huub van Strien (06-21196019 – huub@litop.nl

Bouw de mooiste VR modules nu zelf!

Met Tourly bouw je eenvoudig de mooiste trainingsmodules door middel van virtual reality. Maak bijvoorbeeld een rondleiding:

  • waarmee operators leren welke smeerpunten er zijn en hoe ze die moeten smeren;
  • waarmee operators leren om inspectieronde te lopen;
  • waarmee nieuwe mensen snel de weg leren kennen in uw bedrijf. Ideaal voor onboardingprogramma’s;
  • waarin de meest voorkomende storingen zijn opgenomen inclusief filmpjes die toelichten hoe deze opgelost worden.

Indien u voor 1 juli 2021 een een goud of platinum pakket afneemt komen we gratis 1 uur foto’s maken waarmee u zelf uw tours kunt maken.

Interesse? Neem contact op met Huub van Strien

MBO operator opleiding ter waarde van €1800,- nu gratis te volgen.

Ben je werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en wil je een operator opleiding volgen? In samenwerking met de Nederlandse overheid biedt Litop deze opleiding ter waarde van €1800,- nu gratis aan via e-learning. Ben er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Interesse?

Lees er hier meer over.

Samenwerking ION en Litop

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) is dé brancheorganisatie voor een ieder die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie (loonbedrijven, (toe)leveranciers, geïntegreerde bedrijven).

Litop is gespecialiseerd in het opleiden van procesoperators. ION en Litop gaan samen diplomerende MBO opleidingen aanbieden voor operators die zich willen specialiseren in oppervlaktebehandelingen zoals onder andere chemisch/mechanisch voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, PVD/CVD, en nog veel meer.

Vanaf heden is het mogelijk een procesoperator A diploma poedercoaten te volgen. Klik HIER voor meer informatie.

Summerschool? Verbeter je bedrijf!

Voor iedereen die dit jaar niet op vakantie gaat in verband met het Corona virus hebben we een mooie aanbieding.

Onze partner You Improve biedt twee schitterende trainingen aan om tot verbetering op de werkvloer te komen.

Download de volledig trainingsinformatie en neem contact op met You Improve indien je interesse hebt.

Samenwerking

John Bode en Rob Kwaijtaal

Flexibele MBO operator C opleiding

training diploma petrochemische plant

Litop participeert op dit moment in 2 van de 4 door het ministerie van OCW toegekende ontwikkelsubsidies vanuit de Subsidieregeling flexibel beroepsonderwijs derde leerweg.

Samen met AOC Aeres werkt Litop aan een flexibele MBO opleiding voor operators werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en samen met ROC Aventus aan een flexibele MBO opleiding niveau 1,2 en 3 voor operators werkzaam in de maakindustrie. Het ministerie van OCW investeert hierin bijna 1 miljoen euro.

We zijn trots om te melden dat Litop op 28 juni opnieuw een aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van OCW, met ROC Regio College als penvoerder en Technicom en de Coöperatie Werkend Leren in de Procestechniek U.A. als samenwerkingspartners.

Het samenwerkingsverband gaat gezamenlijk een flexibele MBO Operator C opleiding ontwikkelen. Litop kijkt er naar uit om samen met al deze experts tot een prachtige operator C opleiding te komen.

Via deze site houden zullen we regelmatig een update geven over de stand van zaken.

Diploma uitreiking procesoperators A in Winschoten

Arjan Koops, Steffan de Hoop, Martijn Kwant, Meindert Visser (afwezig) zijn geslaagd voor hun procesoperator A diploma.

Ondanks het Corona virus is het toch een gezellige diploma uitreiking geworden. Met dank aan Harm Dijkstra voor de organisatie.

Bij de diploma uitreiking waren Jan Prins van Mobacc en Rosana Holscher van MF uitzendbureau aanwezig.

Litop wenst alle leerlingen succes met hun verdere carrière.