Huub   06 21 19 60 19   John   06 12 44 45 66  info@litop.nl  Login E-learning  Login Talentmanagement

Opleidingen en leermiddelen voor de industrie

Litop

Pro Industry volgt cursus tot proces intercedent bij Litop

Het afgelopen jaar is Pro Industry enorm gegroeid. Om alle (nieuwe) medewerkers de belangrijkste kennis over de procesindustrie bij te leren, heeft Pro Industry in samenwerking met Litop alle medewerkers een cursus tot proces intercedent aangeboden.
Het leren van o.a. alle verschillende scheidingstechnieken en een examen in een virtuele fabriek is onze medewerkers goed afgegaan en heeft geresulteerd in mooie cijfers. Onze medewerkers hebben zich écht even een operator gevoeld!
Onze dank aan Litop, door deze cursus kunnen wij ons nóg beter in onze doelgroep inleven en weten wij precies wat zij zoeken in hun nieuwe baan.

Samenwerking Techniek College Rotterdam (ROC Zadkine – Albeda) en Litop

Techniek College Rotterdam (TCR) en Litop werken sinds 28 november 2018 samen voor het opleiden van (proces)operators. TCR (voorheen ROC Zadkine – Albeda) is een organisatie die al vele jaren procesoperators opleidt in de Botlek regio.

Litop is gespecialiseerd in het ontwikkelen van e-learning en 3D leermiddelen voor de procesindustrie. Naast e-learning levert Litop ook een projectmanagement tool waarmee ROC’s het leerproces pro-actief kunnen volgen. Als deadlines niet gehaald worden kan het ROC dit eenvoudig zien op een dashboard. Praktijkbegeleiders worden middels mail geïnformeerd als deadlines van hun leerlingen verstrijken. Sinds oktober 2018 is Litop ook leverancier van gevalideerde MBO examens.

Inmiddels zijn er enkele klassen van start gegaan onder de nieuwe samenwerking.  We zijn trots dat zo’n mooie partij voor Litop gekozen heeft.

Op de foto tekenen Annelies de Klerk en John Bode de samenwerkingsovereenkomst.

 

Diploma uitreiking bij Ubbink

Wij feliciteren de leerlingen met hun felbegeerde procesoperator A en B diploma van Litop. Links en rechts staan de praktijkbegeleiders en in het midden de docent. Goed om te horen dat er weer een nieuwe klas is gestart.

Koop uw gevalideerde examens procestechniek bij Litop en profiteer van de vele voordelen!

Sinds 17 oktober kunt u bij Litop gevalideerde examens procestechniek kopen. Hiermee zijn we een full service organisatie geworden voor het opleiden van (proces)operators.

Onderwijsinstellingen kunnen bij Litop niet alleen examens inkopen maar ook leermiddelen. De e-learning materialen leveren we uit in de look en feel van de klant en in structuur die de onderwijsinstelling wenst. Voordelen:

  • Up to date e-learning
  • Projectmanagement schil voor het bewaken van de trajecten
  • 3 D fabriek
  • Examinering

Dit alles tegen het scherpste tarief in de markt.

Record aantal klassen procesoperators en de inzet van 3D leermiddelen

De afgelopen maand zijn er diverse klassen gestart bij Litop. In het laatste kwartaal van 2018 starten er maar liefst 30 klassen. Voor het eerst hebben we nu ook de 3D fabriek ingezet tijdens een klassikale les. De leerlingen waren er enthousiast over en vonden het een leuke ervaring.

We wensen alle leerlingen van de diverse LUBA groepen , VOTOB LBC en BTT, Berry, Sappi, HTL DHT, Werk en Vakmanschap, Ubbink, Forbo Coevorden en Scheuten Venlo veel succes met hun opleiding.

 

Nieuwe Li-Topper

1 oktober verwelkomen we Marie-Louise van Craaikamp als projectmanager bij Litop.

Na haar gymnasium opleiding heeft Marie-Louise chemische technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit van Twente. Daar heeft ze ook haar bevoegdheid gehaald tot eerste graadsdocent scheikunde. Aan de Universiteit van Leiden heeft ze haar bevoegdheid eerste graadsdocent natuurwetenschappen gehaald.

Marie-Louise heeft een schat aan ervaring met het opleiden van mensen in de industrie. Van 2001 tot en met 2008 was ze coördinator en hoofd BEPRO bij VaPro. Vanaf 2008 is ze coördinator kwaliteit bij Luzac.

Marie-Louise gaat bij Litop de BBL procestechniek opleidingen begeleiden en wordt verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe automatiseringsprogramma van Litop. Klanten van Litop worden dan pro-actief geïnformeerd wanneer leerlingen hun deadlines niet halen, krijgen signalen wanneer certificaten verlopen en nog veel meer extra’s.

Wij zijn trots dat zo’n kanjer voor ons gekozen heeft en wensen haar veel succes en geluk met haar nieuwe baan!

Forbo Coevorden feliciteert haar medewerkers

Onlangs is Forbo Coevorden leerbedrijf van de provincie Drenthe geworden. Die naam doen ze alle eer aan. Forbo blijft continu haar operators scholen. Dit keer hebben ze maar liefst 10 Operator B leerlingen in 1 jaar opgeleid en 12 Basisoperators in een half jaar.

Wij zijn natuurlijk ook trots op onze docenten Arie Bremmer en Sijbrand Seine. Helaas kon Sijbrand niet bij de diploma uitreiking aanwezig zijn. In september starten er wederom enkele klassen! Wij wensen alle geslaagden succes in de toekomst.

Forbo-Novilon beste leerbedrijf van Drenthe!

Litop feliciteert Forbo-Novilon met de uitverkiezing tot beste leerbedrijf van de provincie Drenthe! We zijn trots dat we een steentje mogen bijdragen in het opleiden van alle procesoperators!

Den Braven veiligheidsdag

Den Braven heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Om dit te benadrukken organiseerde Den Braven een veiligheidsdag waarop bijna 200 medewerkers een e-learning moesten doorlopen.

Deze e-learning is door René Konings ontwikkeld en via het systeem van Litop beschikbaar gesteld. Op dit moment wordt een complete bedrijfsopleiding samengesteld voor de productieafdelingen in Giessen en Oosterhout. De eerste modules zijn klaar en een groot aantal medewerkers is hier inmiddels al mee begonnen. Systematisch zal de e-learning verder worden uitgerold.

René mag trots zijn op zijn werkzaamheden aangezien hij deze e-learning samen met zijn collega’s zelf produceert. Wij wensen René en Den Braven veel succes met hun Academy!

Vacature docent procestechniek (freelance)

Litop BV
Litop BV is een door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkende onderwijsinstelling die is gespecialiseerd in BBL opleidingen voor (proces)operators en maatwerk inwerkprogramma’s voor de industrie. Daarnaast ontwikkelt Litop BV in opdracht van ROC’s, AOC’s, branches en bedrijven (maatwerk)opleidingen. Litop bestaat 7 jaar en heeft ruim 8500 actieve leerlingen. Vanwege  toenemende vraag in heel Nederland zijn we op zoek naar een bevoegde docenten procestechniek (freelance).

De uitdaging
Litop docenten geven altijd les op locatie bij de klant. Onze docenten gaan aansluitend aan een theoretische les instructie geven op de werkvloer. U moet zich daar thuis voelen. Wij verwachten van een docent dat hij zijn kennis op een leuke manier kan overbrengen door gebruik te maken van diverse leervormen. Dynamiek en enthousiasme zijn belangrijke eigenschappen van docenten die voor Litop werken!

Jouw achtergrond
Wij zijn op zoek naar (bevoegde) docenten die zich goed in de deelnemers en processen kunnen verplaatsen en beschikken over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden. Je hebt een HBO opleiding op het gebied van chemische technologie, levensmiddelentechnologie, werktuigbouwkunde of een gelijkwaardige achtergrond, aangevuld met meerdere jaren ervaring.

Regio’s
Geheel Nederland.

Ons aanbod
U leert werken met de meest moderne leermiddelen (en leersystemen) die er thans voorhanden zijn. Wij bieden u langdurige interessante opdrachten, een aantrekkelijke vergoeding (65 euro per uur) en een reiskostenvergoeding.

Solliciteren
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met John Bode (06-12444566). Uw sollicitatiebrief met C.V. kunt u versturen per email naar john@litop.nl