Litop

Summerschool? Verbeter je bedrijf!

Voor iedereen die dit jaar niet op vakantie gaat in verband met het Corona virus hebben we een mooie aanbieding.

Onze partner You Improve biedt twee schitterende trainingen aan om tot verbetering op de werkvloer te komen.

Download de volledig trainingsinformatie en neem contact op met You Improve indien je interesse hebt.

Samenwerking

John Bode en Rob Kwaijtaal

Flexibele MBO operator C opleiding

training diploma petrochemische plant

Litop participeert op dit moment in 2 van de 4 door het ministerie van OCW toegekende ontwikkelsubsidies vanuit de Subsidieregeling flexibel beroepsonderwijs derde leerweg.

Samen met AOC Aeres werkt Litop aan een flexibele MBO opleiding voor operators werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en samen met ROC Aventus aan een flexibele MBO opleiding niveau 1,2 en 3 voor operators werkzaam in de maakindustrie. Het ministerie van OCW investeert hierin bijna 1 miljoen euro.

We zijn trots om te melden dat Litop op 28 juni opnieuw een aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van OCW, met ROC Regio College als penvoerder en Technicom en de Coöperatie Werkend Leren in de Procestechniek U.A. als samenwerkingspartners.

Het samenwerkingsverband gaat gezamenlijk een flexibele MBO Operator C opleiding ontwikkelen. Litop kijkt er naar uit om samen met al deze experts tot een prachtige operator C opleiding te komen.

Via deze site houden zullen we regelmatig een update geven over de stand van zaken.

Diploma uitreiking procesoperators A in Winschoten

Arjan Koops, Steffan de Hoop, Martijn Kwant, Meindert Visser (afwezig) zijn geslaagd voor hun procesoperator A diploma.

Ondanks het Corona virus is het toch een gezellige diploma uitreiking geworden. Met dank aan Harm Dijkstra voor de organisatie.

Bij de diploma uitreiking waren Jan Prins van Mobacc en Rosana Holscher van MF uitzendbureau aanwezig.

Litop wenst alle leerlingen succes met hun verdere carrière.

Subsidie voor het opleiden van operators in de voedingsmiddelen industrie

Branchecertificaat procesoperator A

Het kabinet wil dat werknemers zich gedurende hun loopbaan verder ontwikkelen en stelt hiervoor miljoenen aan subsidie beschikbaar. De Food Academy Nijkerk vraagt €500.000 euro subsidie aan voor werknemers in de voedingsmiddelen industrie. Voedingsmiddelenbedrijven (ook ver buiten de regio Nijkerk) die deze aanvraag mee ondertekenen kunnen als de subsidie wordt toegekend bijna gratis hun mensen opleiden.

De subsidie betreft het opleiden van operators tot een landelijk erkend diploma (niveau 1 t/m 4) en het stimuleren van een leercultuur binnen het bedrijf. Denk hierbij aan:

 • Leiderschapstrajecten (hoe stimuleren zij mensen om te leren).
 • Verbeteren en uitvoeren van de gesprekscyclus over loopbaan en ontwikkeling.
 • Teams beter laten samenwerken en samen leren.
 • Persoonlijk leiderschap (motiveren van medewerkers om regie te nemen op de eigen ontwikkeling).
 • Modules uit een diplomerend operator traject.

De diplomerende operator opleidingen zijn modulair en kunnen via e-learning individueel gevolgd worden zonder dat uw werknemers 200 uur naar school hoeven.

Profiteer mee van dit buitenkansje! Meld u aan of vraag meer informatie aan Gert Jan Koetsier (06 25 34 17 36).

Partners:

Versla je concurrenten

Samenwerking

Steeds meer bedrijven zien het opleiden van hun operators als een investering in plaats van als een kostenpost. Ze eisen dus dat hun opleiding daadwerkelijk impact maakt (zie 8 velden model).

Vanaf mei 2020 is Litop een samenwerking aangegaan met You Improve. De consultants van You Improve kunnen exact meten wat het verbeterpotentieel is van jouw organisatie. Door vervolgens gebruik te maken van het 8 velden model ontstaat er een opleidingstraject dat niet langer geld kost maar dat geld oplevert.

Consultants van You Improve en docenten van Litop gaan samen met collega’s van jouw bedrijf hard aan het werk om tot significante verbeteringen te komen. Graag gaan we samen met jou eens kijken bij bedrijven die we al geholpen hebben zodat je kunt zien wat de impact is van deze trajecten.

Neem a.u.b. contact met ons op als je meer informatie wenst.

Samenwerking ROC Kop van Noord-Holland en Litop

We zijn trots dat er weer een ROC heeft gekozen voor een samenwerking met Litop. Dit keer is dat het ROC Kop van Noord-Holland.

Vanwege de Corona crisis is de deal online bekrachtigd maar dat maakt de vreugde er niet minder om. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen prachtige klassen gaan opleiden in Noord-Holland.

 • Linksboven: Nicolette Smit – Coördinator Commerciële Opleidingen bij ROC Kop van Noord-Holland
 • Boven midden: John Bode – Directeur Litop
 • Rechtsboven: Marie-Louise van Craaikamp – Projectmanager Litop
 • Linksonder: Jeroen Visch – Projectleider, Accountmanager Bedrijfsopleidingen
 • Onder midden: Pieter Kamminga – Teammanager van de techniekcampus bij ROC Kop van Noord-Holland
 • Rechtsonder: Odilon Romero – Directeur Bedrijfsopleidingen bij Onderwijsgroep Noordwest-Holland| ROC Kop van Noord-Holland| Clusius College

MBO procestechniek opleiding die zich automatisch aanpast aan de voorkennis van je leerling

Procesoperator A opleiding in het Pools

Het diplomerend opleiden van operators kost veel tijd. Een veel voorkomend probleem is dat managers hun operators niet naar een klassikale opleiding kunnen sturen omdat hun ploegen dan onderbezet raken. Een duivels dilemma want je wil jouw operators toch laten opleiden. Een ander probleem is dat het begeleiden van leerlingoperators veel tijd kost.

Met een adaptieve procestechniek opleiding van Litop behoren de genoemde problemen tot het verleden. Een adaptieve procestechniekopleiding start per werkproces met een toets. De lessen in het werkproces worden daarna geautomatiseerd op maat voor de leerling klaargezet. Het systeem houdt dus rekening met de voorkennis van de leerling.

Operators kunnen op elk gewenst moment instromen en de praktijkbegeleiding is zo ingericht dat deze weinig tijd kost. De adaptieve procesoperator A opleiding is na de zomervakantie 2020 beschikbaar. Vanaf 2021 zijn al onze opleidingen adaptief te volgen. Twee maal per jaar kun je subsidie voor deze opleidingsvorm aanvragen.

Neem a.u.b. contact met ons op als je meer informatie wenst.

Leven lang ontwikkelen

Het kabinet wil dat iedereen zich verder ontwikkelt tijdens het werkende leven; dat vraagt om investeringen. Om ook MKB werkgevers (minder dan 250 medewerkers) daartoe aan te sporen heeft de overheid de SLIM regeling bedacht. MKB-werkgevers hebben vaak minder tijd, geld of kennis ter beschikking dan grotere bedrijven. Leren en ontwikkelen is echter ook binnen het MKB ontzettend belangrijk! Deze subsidieregeling geeft MKB ondernemers een mooie financiële impuls.

Lees meer

Procesoperator A opleiding in het Pools

Procesoperator A opleiding in het Pools

Nieuwe vakmensen die direct meedraaien in de productie

In de Food industry is er een groot tekort aan procesoperators. Bedrijven hebben moeite de huidige productie te realiseren. Groei in productie is ondanks voldoende machines en afzetvraag niet mogelijk. Uitzendbureau E&A zet zich in om dit tekort terug te dringen. Met goed opgeleide vakmensen die in de praktijk geschoold zijn. En daardoor in staat zijn direct volledig in de productie te werken.

Lees meer

Pro Industry volgt cursus tot proces intercedent bij Litop

Het afgelopen jaar is Pro Industry enorm gegroeid. Om alle (nieuwe) medewerkers de belangrijkste kennis over de procesindustrie bij te leren, heeft Pro Industry in samenwerking met Litop alle medewerkers een cursus tot proces intercedent aangeboden.
Het leren van o.a. alle verschillende scheidingstechnieken en een examen in een virtuele fabriek is onze medewerkers goed afgegaan en heeft geresulteerd in mooie cijfers. Onze medewerkers hebben zich écht even een operator gevoeld!
Onze dank aan Litop, door deze cursus kunnen wij ons nóg beter in onze doelgroep inleven en weten wij precies wat zij zoeken in hun nieuwe baan.

Lees meer