Huub   06 21 19 60 19   John   06 12 44 45 66  info@litop.nl  Inloggen E-learning

Opleidingen en leermiddelen voor de industrie

Litop

Procesintercedent training Pro-Industry

In het afgelopen jaar is Pro Industry enorm gegroeid. Om alle (nieuwe) medewerkers de belangrijkste kennis over de procesindustrie bij te leren, biedt Pro Industry in samenwerking met Litop alle medewerkers een cursus tot procesintercedent aan.

Vorig jaar was de cursus op locatie, dit keer zal het gaan om een online cursus. De cursus bestaat uit twee gedeelten, het eerste is gedeelte is theoretisch en het tweede deel is een assessment in de virtuele fabriek van Litop. Het examen zal plaatsvinden op 4 locaties van Pro Industry in Nederland en vergt ongeveer 30 uur zelfstudie.

De kandidaten die de cursus met een voldoende afronden ontvangen hier uiteraard een certificaat voor. Pro Industry zorgt er op deze manier voor dat ook alle nieuwe medewerkers beschikken over voldoende inhoudelijke kennis over de procesindustrie en de werkzaamheden die de operators uitvoeren.

Wederom mooie klas procesoperators A van Luba

Andy Geel van Luba is trots: “we hebben het weer voor elkaar gekregen. Vandaag de kick-off gehad met een groep kanjers voor de Luba/SWA Operator Academy. Over een jaar staan deze mannen met een MBO niveau 2/ Procesoperator A diploma in de hand. Wellicht zelfs door naar een niveau 3/procesoperator B diploma? Primus Wafer Paper B.V. bedankt voor de gastvrijheid en jullie mooie inspirerende verhaal! Litop B.V., Afval Energie Bedrijf, C&D Foods (Netherlands) B.V., Ammeraal Beltech, Sortiva bv, Draka Polymer Films, Hordijk en Aviateur bedankt voor de samenwerking in deze klas. Luba collega’s top gecoördineerd en georganiseerd! Het blijft bijzonder hoe veel impact we maken door samen te werken. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

Mooie samenwerking tussen Essentra Extrusion B.V. en Start People!

4 mei 2018 is Litop gestart met een procesoperator A opleiding bij Essentra in Buitenpost. Fokko Dijkstra bedankt voor deze mogelijkheid en samenwerking! Over 12 maanden dezelfde foto maar dan met diploma’s!

Procesoperator A opleiding bij van Lieshout Snacks in Helmond

Van Lieshout Snacks BV is smaakmaker en marktleider op het gebied van vleesproducten. Als dé frikandellenspecialist van Nederland bieden ze diverse soorten frikandellen, maar ook hamburgers en gehaktproducten voor de professionele markt. Ze werken met unieke recepten en zijn gedreven om elke norm te overtreffen.

Assortiment

Van Lieshout Snacks BV staat bekend om zijn frikandellen. Van Lieshout Snacks BV bedient de professionele markt met producten als Goudfrik, Bikfrik, Frikandel Classic en de Horeca Extra. Naast frikandellen produceren ze diverse varianten hamburgers en gehaktproducten. De categorie gehaktproducten van Van Lieshout Snacks BV omvat snacks als de Gehaktstaaf Classic en diverse gehaktballen, waaronder de overheerlijke Berehapgehaktbal.

Volop vakmanschap

Hoewel Van Lieshout Snacks BV sinds 2002 onderdeel is van Van Geloven, is de lange historie van het merk nog duidelijk terug te vinden binnen het huidige Van Lieshout Snacks BV. Zo verwijst de naam Van Lieshout Snacks BV nog steeds naar oprichter Chris van Lieshout. Ook hecht Van Lieshout Snacks BV – ondanks het feit dat de productieprocessen grotendeels geautomatiseerd zijn – nog steeds veel waarde aan vakmanschap. Dit vakmanschap leverde Van Lieshout Snacks BV al veel toppers op, zoals de famous BikFrik, naar authentiek slagersrecept.

Opleiding procesoperators

In opdracht van Start People en Van Lieshout Snacks BV is Litop gestart met het opleiden van een groep procesoperators op  niveau 2. Ruud Mulders is de docent. Wij  wensen de leerlingen veel succes en vooral plezier bij hun opleiding.

Farmaceutisch operator

Litop heeft speciaal voor de farmaceutische industrie een procesoperator opleiding ontwikkeld. In april zijn we met dit materiaal gestart bij Royal Herkel in Zeewolde. In opdracht van Tempo-Team leiden we daar een groep farmaceutisch operators op niveau A en B op.

In de opleiding zoomen we wat verder in op de productie van geneesmiddelen en alles wat daar verder bij komt kijken.

Wij wensen alle leerlingen veel succes met hun opleiding

Virtuele procesoperators?

Die kunnen we helaas niet leveren bij Litop. Wat we wel kunnen leveren is een virtuele fabriek waarin we procesoperators kunnen scholen. Indien u maatwerk wilt kunnen we tegen lage kosten onboarding modules en/of een bedrijfsopleiding bouwen en die inbedden in onze diplomerende procesoperator opleidingen. Indien gewenst bouwen we ook 3D modules!
Nieuwsgierig naar een procesoperator opleiding via e-learning? Klik op de onderstaande link naar keuze:

 

Diploma procesoperator A en B bij Diffutherm

Litop heeft alweer een nieuwe groep gediplomeerde procesoperators A en B afgeleverd bij Diffutherm. Alle kandidaten hebben de opleiding keurig in 1 jaar afgerond. Wij feliciteren iedereen met dit mooie resultaat! Wij danken Wil Görtz en Gerard Verkooijen voor hun inzet bij dit traject.

Diffutherm investeert voortdurend in hun procesoperators. De volgende groep is inmiddels alweer gestart. Wij wensen  alle kandidaten een succesvol traject.

Litop scoort bij NRK bedrijven

Aarts Plastics uit Waalwijk en MAUSER Benelux B.V. uit Oosterhout zijn beide lid van de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie NRK. Deze federatie behartigt de belangen van zo’n 450 bedrijven geclusterd in 19 brancheverenigingen. Zowel Aarts als MAUSER Benelux B.V. werken met de e-learning van Litop.

Ton Spaninks van Aarts Plastics gebruikt de basislessen (e-learning) van Litop om bedrijfsspecifieke e-learning te ontwikkelen. Ton heeft hiervoor een instructie van Litop ontvangen en is direct daarna aan de slag gegaan met het ontwikkelwerk. Door gebruik te maken van de lessen uit de database van Litop kan hij snel en eenvoudig e-learning ontwikkelen en blijven de ontwikkelkosten laag. In de toekomst kunnen de lessen van Aarts Plastics eventueel naadloos in een BBL procestechniek opleiding van Litop worden geïntegreerd. Het verhaal van Ton in het vakblad Netwerk van de Federatie NRK kunt u hieronder lezen.

Litop heeft voor MAUSER Benelux B.V. een opleiding gebouwd om de operators snel op een hoger niveau te krijgen. De e-learning bestaat uit theorielessen en training on the job lijsten. Om de e-learning te versterken heeft de cameraman van Litop veel filmpjes op locatie gemaakt. Een filmpje van 2 minuten zegt meer dan duizend woorden. Nadat een operator zijn theorie beheerst en alle vaardigheden beheerst word er door twee examinatoren van MAUSER Benelux B.V. een praktijkproeve op de werkvloer afgenomen. Het project loopt nu ruim een jaar en de eerste operators hebben hun Extrusion Blow Molding certificaat behaald. De operators presteren aantoonbaar beter op hun werkplek. Op verzoek van MAUSER Benelux B.V. heeft Litop een presentatie gegeven aan het plantmanager van MAUSER Benelux B.V. in heel Europa.

Litop is er trots op dat ze een bijdrage mogen leveren aan het opleiden van operators bij deze twee mooie NRK bedrijven.

Docententraining Litop

Litop besteed niet alleen veel aandacht aan haar leerlingen maar ook aan het trainen van haar docenten. In samenwerking met onze partner ROC Aventus hebben we een training verzorgd over de nieuwe wijze van examinering die na deze zomer van kracht wordt en het optimaal  begeleiden en coachen van leerlingen.

We bedanken Henry Bar en Hans Visser voor hun heldere en inspirerende verhaal. Op korte termijn gaan we aan onze leerlingen vragen welke verbetermogelijkheden ze zien, om die vervolgens met het Litop team en alle docenten te optimaliseren.

Diploma uitreiking Procesoperator A bij Forbo in Coevorden

15 procesoperators hebben het procesoperator A diploma behaald.

Dagelijks wordt er bij Forbo in Coevorden door 300 medewerkers gewerkt aan een nieuwe generatie projectmatige en huishoudelijke vinyl vloerbedekking met innovatieve eigenschappen en dessins. De verschillende productsoorten worden wereldwijd verkocht. Forbo-Novilon is een dynamische organisatie waarin groei, vernieuwing en ontwikkeling voorop staan. Het spreekt dan ook voor zich dat er continu wordt geïnvesteerd in de persoonlijke groei van de medewerkers. Forbo Coevorden besteed veel aandacht aan opleidingen, veiligheid en een prettige werkplek.

Na 1 jaar hard werken (samen met docent Arie Bremmer & Sijbrand Seine) hebben 15 operators bij Forbo hun mbo-2 diploma behaald (Procesoperator A). Wij feliciteren alle leerlingen en wensen ze veel succes bij hun vervolgopleiding.