Litop

Tekening lezen voor beginners

Op verzoek van Surface Treatment Nederland BV heeft Litop een maatwerkopleiding tekening lezen ontwikkeld. Gedurende 6 dagdelen worden de onderstaande 5 modules behandeld:

 • Tekening lezen
 • Soorten lijnen
 • Aanzichten
 • Scheefhoekige projecties
 • Bedrijfsspecifiek Surface Treatment

Ruim 20 studenten leren onder de bezielende leiding van docent Gerard Smit de kneepjes van het vak. De sfeer in de groep is goed en de studenten hebben reeds allemaal 9 opdrachten getekend.

Naast werktuigbouwkundige trainingen kun je bij Litop ook leren hoe je een P&ID tekening moet lezen.

Neem voor meer informatie contact op met Huub van Strien (06-21196019 – huub@litop.nl

Opleiden, kostenpost of investering?

Door de jaren heen heeft Litop bewezen dat het operators aflevert die hun mannetje weten te staan en significant beter gaan presteren.
Steeds vaker krijgt Litop de vraag of ze ook continu verbeterprogramma’s kunnen ondersteunen. Daarbij is doorgaans een cultuurverandering nodig en die kost vaak meer tijd dan de looptijd van onze huidige opleidingen. Daarnaast heb je continu verbeterspecialisten nodig om echt het verschil te kunnen maken! Om die reden is er een samenwerkingsverband gesloten
tussen Litop (specialist operator opleidingen) en You Improve (specialist continu verbeteren). Samen een ijzersterke combinatie met garantie voor succes!

Voor bedrijven die het opleiden van operators hand in hand willen laten gaan met het implementeren van continu verbeteren zijn onze standaard opleidingen met één jaar verlengd. Hierdoor kunnen we de cultuurverandering begeleiden en naast de operators ook het management trainen.

Interesse? Bekijk de film en download de leaflet.

Bouw de mooiste VR modules nu zelf!

Met Tourly bouw je eenvoudig de mooiste trainingsmodules door middel van virtual reality. Maak bijvoorbeeld een rondleiding:

 • waarmee operators leren welke smeerpunten er zijn en hoe ze die moeten smeren;
 • waarmee operators leren om inspectieronde te lopen;
 • waarmee nieuwe mensen snel de weg leren kennen in uw bedrijf. Ideaal voor onboardingprogramma’s;
 • waarin de meest voorkomende storingen zijn opgenomen inclusief filmpjes die toelichten hoe deze opgelost worden.

Indien u voor 1 juli 2021 een een goud of platinum pakket afneemt komen we gratis 1 uur foto’s maken waarmee u zelf uw tours kunt maken.

Interesse? Neem contact op met Huub van Strien

MBO operator opleiding ter waarde van €1800,- nu gratis te volgen.

Ben je werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en wil je een operator opleiding volgen? In samenwerking met de Nederlandse overheid biedt Litop deze opleiding ter waarde van €1800,- nu gratis aan via e-learning. Ben er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Interesse?

Lees er hier meer over.

Samenwerking ION en Litop

Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (Vereniging ION) is dé brancheorganisatie voor een ieder die actief is in de oppervlaktebehandelende industrie (loonbedrijven, (toe)leveranciers, geïntegreerde bedrijven).

Litop is gespecialiseerd in het opleiden van procesoperators. ION en Litop gaan samen diplomerende MBO opleidingen aanbieden voor operators die zich willen specialiseren in oppervlaktebehandelingen zoals onder andere chemisch/mechanisch voorbehandeling, galvaniseren, emailleren, poedercoaten, (nat)lakken, anodiseren, thermisch verzinken, metaalconservering, PVD/CVD, en nog veel meer.

Vanaf heden is het mogelijk een procesoperator A diploma poedercoaten te volgen. Klik HIER voor meer informatie.

Summerschool? Verbeter je bedrijf!

Voor iedereen die dit jaar niet op vakantie gaat in verband met het Corona virus hebben we een mooie aanbieding.

Onze partner You Improve biedt twee schitterende trainingen aan om tot verbetering op de werkvloer te komen.

Download de volledig trainingsinformatie en neem contact op met You Improve indien je interesse hebt.

Samenwerking

John Bode en Rob Kwaijtaal

Flexibele MBO operator C opleiding

training diploma petrochemische plant

Litop participeert op dit moment in 2 van de 4 door het ministerie van OCW toegekende ontwikkelsubsidies vanuit de Subsidieregeling flexibel beroepsonderwijs derde leerweg.

Samen met AOC Aeres werkt Litop aan een flexibele MBO opleiding voor operators werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en samen met ROC Aventus aan een flexibele MBO opleiding niveau 1,2 en 3 voor operators werkzaam in de maakindustrie. Het ministerie van OCW investeert hierin bijna 1 miljoen euro.

We zijn trots om te melden dat Litop op 28 juni opnieuw een aanvraag heeft ingediend bij het ministerie van OCW, met ROC Regio College als penvoerder en Technicom en de Coöperatie Werkend Leren in de Procestechniek U.A. als samenwerkingspartners.

Het samenwerkingsverband gaat gezamenlijk een flexibele MBO Operator C opleiding ontwikkelen. Litop kijkt er naar uit om samen met al deze experts tot een prachtige operator C opleiding te komen.

Via deze site houden zullen we regelmatig een update geven over de stand van zaken.

Diploma uitreiking procesoperators A in Winschoten

Arjan Koops, Steffan de Hoop, Martijn Kwant, Meindert Visser (afwezig) zijn geslaagd voor hun procesoperator A diploma.

Ondanks het Corona virus is het toch een gezellige diploma uitreiking geworden. Met dank aan Harm Dijkstra voor de organisatie.

Bij de diploma uitreiking waren Jan Prins van Mobacc en Rosana Holscher van MF uitzendbureau aanwezig.

Litop wenst alle leerlingen succes met hun verdere carrière.

Subsidie voor het opleiden van operators in de voedingsmiddelen industrie

Branchecertificaat procesoperator A

Het kabinet wil dat werknemers zich gedurende hun loopbaan verder ontwikkelen en stelt hiervoor miljoenen aan subsidie beschikbaar. De Food Academy Nijkerk vraagt €500.000 euro subsidie aan voor werknemers in de voedingsmiddelen industrie. Voedingsmiddelenbedrijven (ook ver buiten de regio Nijkerk) die deze aanvraag mee ondertekenen kunnen als de subsidie wordt toegekend bijna gratis hun mensen opleiden.

De subsidie betreft het opleiden van operators tot een landelijk erkend diploma (niveau 1 t/m 4) en het stimuleren van een leercultuur binnen het bedrijf. Denk hierbij aan:

 • Leiderschapstrajecten (hoe stimuleren zij mensen om te leren).
 • Verbeteren en uitvoeren van de gesprekscyclus over loopbaan en ontwikkeling.
 • Teams beter laten samenwerken en samen leren.
 • Persoonlijk leiderschap (motiveren van medewerkers om regie te nemen op de eigen ontwikkeling).
 • Modules uit een diplomerend operator traject.

De diplomerende operator opleidingen zijn modulair en kunnen via e-learning individueel gevolgd worden zonder dat uw werknemers 200 uur naar school hoeven.

Profiteer mee van dit buitenkansje! Meld u aan of vraag meer informatie aan Gert Jan Koetsier (06 25 34 17 36).

Partners:

Versla je concurrenten

Samenwerking

Steeds meer bedrijven zien het opleiden van hun operators als een investering in plaats van als een kostenpost. Ze eisen dus dat hun opleiding daadwerkelijk impact maakt (zie 8 velden model).

Vanaf mei 2020 is Litop een samenwerking aangegaan met You Improve. De consultants van You Improve kunnen exact meten wat het verbeterpotentieel is van jouw organisatie. Door vervolgens gebruik te maken van het 8 velden model ontstaat er een opleidingstraject dat niet langer geld kost maar dat geld oplevert.

Consultants van You Improve en docenten van Litop gaan samen met collega’s van jouw bedrijf hard aan het werk om tot significante verbeteringen te komen. Graag gaan we samen met jou eens kijken bij bedrijven die we al geholpen hebben zodat je kunt zien wat de impact is van deze trajecten.

Neem a.u.b. contact met ons op als je meer informatie wenst.