Huub   06 21 19 60 19   John   06 12 44 45 66  info@litop.nl  Inloggen E-learning

Opleidingen en leermiddelen voor de industrie

Litop

Virtuele procesoperators?

Die kunnen we helaas niet leveren bij Litop. Wat we wel kunnen leveren is een virtuele fabriek waarin we procesoperators kunnen scholen. Indien u maatwerk wilt kunnen we tegen lage kosten onboarding modules en/of een bedrijfsopleiding bouwen en die inbedden in onze diplomerende procesoperator opleidingen. Indien gewenst bouwen we ook 3D modules!
Nieuwsgierig naar een procesoperator opleiding via e-learning? Klik op de onderstaande link naar keuze:

 

Diploma procesoperator A en B bij Diffutherm

Litop heeft alweer een nieuwe groep gediplomeerde procesoperators A en B afgeleverd bij Diffutherm. Alle kandidaten hebben de opleiding keurig in 1 jaar afgerond. Wij feliciteren iedereen met dit mooie resultaat! Wij danken Wil Görtz en Gerard Verkooijen voor hun inzet bij dit traject.

Diffutherm investeert voortdurend in hun procesoperators. De volgende groep is inmiddels alweer gestart. Wij wensen  alle kandidaten een succesvol traject.

Litop scoort bij NRK bedrijven

Aarts Plastics uit Waalwijk en MAUSER Benelux B.V. uit Oosterhout zijn beide lid van de Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie NRK. Deze federatie behartigt de belangen van zo’n 450 bedrijven geclusterd in 19 brancheverenigingen. Zowel Aarts als MAUSER Benelux B.V. werken met de e-learning van Litop.

Ton Spaninks van Aarts Plastics gebruikt de basislessen (e-learning) van Litop om bedrijfsspecifieke e-learning te ontwikkelen. Ton heeft hiervoor een instructie van Litop ontvangen en is direct daarna aan de slag gegaan met het ontwikkelwerk. Door gebruik te maken van de lessen uit de database van Litop kan hij snel en eenvoudig e-learning ontwikkelen en blijven de ontwikkelkosten laag. In de toekomst kunnen de lessen van Aarts Plastics eventueel naadloos in een BBL procestechniek opleiding van Litop worden geïntegreerd. Het verhaal van Ton in het vakblad Netwerk van de Federatie NRK kunt u hieronder lezen.

Litop heeft voor MAUSER Benelux B.V. een opleiding gebouwd om de operators snel op een hoger niveau te krijgen. De e-learning bestaat uit theorielessen en training on the job lijsten. Om de e-learning te versterken heeft de cameraman van Litop veel filmpjes op locatie gemaakt. Een filmpje van 2 minuten zegt meer dan duizend woorden. Nadat een operator zijn theorie beheerst en alle vaardigheden beheerst word er door twee examinatoren van MAUSER Benelux B.V. een praktijkproeve op de werkvloer afgenomen. Het project loopt nu ruim een jaar en de eerste operators hebben hun Extrusion Blow Molding certificaat behaald. De operators presteren aantoonbaar beter op hun werkplek. Op verzoek van MAUSER Benelux B.V. heeft Litop een presentatie gegeven aan het plantmanager van MAUSER Benelux B.V. in heel Europa.

Litop is er trots op dat ze een bijdrage mogen leveren aan het opleiden van operators bij deze twee mooie NRK bedrijven.

Docententraining Litop

Litop besteed niet alleen veel aandacht aan haar leerlingen maar ook aan het trainen van haar docenten. In samenwerking met onze partner ROC Aventus hebben we een training verzorgd over de nieuwe wijze van examinering die na deze zomer van kracht wordt en het optimaal  begeleiden en coachen van leerlingen.

We bedanken Henry Bar en Hans Visser voor hun heldere en inspirerende verhaal. Op korte termijn gaan we aan onze leerlingen vragen welke verbetermogelijkheden ze zien, om die vervolgens met het Litop team en alle docenten te optimaliseren.

Diploma uitreiking Procesoperator A bij Forbo in Coevorden

15 procesoperators hebben het procesoperator A diploma behaald.

Dagelijks wordt er bij Forbo in Coevorden door 300 medewerkers gewerkt aan een nieuwe generatie projectmatige en huishoudelijke vinyl vloerbedekking met innovatieve eigenschappen en dessins. De verschillende productsoorten worden wereldwijd verkocht. Forbo-Novilon is een dynamische organisatie waarin groei, vernieuwing en ontwikkeling voorop staan. Het spreekt dan ook voor zich dat er continu wordt geïnvesteerd in de persoonlijke groei van de medewerkers. Forbo Coevorden besteed veel aandacht aan opleidingen, veiligheid en een prettige werkplek.

Na 1 jaar hard werken (samen met docent Arie Bremmer & Sijbrand Seine) hebben 15 operators bij Forbo hun mbo-2 diploma behaald (Procesoperator A). Wij feliciteren alle leerlingen en wensen ze veel succes bij hun vervolgopleiding.

Branchecertificaten procesoperator A en B bij PPG in Tiel

Wederom is er bij PPG Coatings in Tiel een groep operators geslaagd voor het branchecertificaat procesoperator A en B.

Wij feliciteren de 11 operators met het behalen van hun certificaat. Dank aan Walter Melles (docent) en Gert Willemsen (praktijkbegeleider) en Willem van Veen (praktijkbegeleider).

Luba/SWA procestechniek klas enorm succesvol

Litop is trots dat het invulling mag geven aan de Luba/SWA procestechniek klassen in Noord-Holland en de regio Leiden. Mooi om te zien dat er veel animo is bij de bedrijven om het aantal klassen fors uit te breiden.

Procesoperator A en B klas bij Ubbink in Doesburg

Litop is blij dat ze de operators van Ubbink in Doesburg mogen opleiden tot het procesoperator A en B diploma. Wij wensen docent Martin Poulussen en de studenten veel succes en plezier met hun opleiding.

Ubbink werkt aan oplossingen voor energie efficiency en een gezond binnenklimaat voor gebouwen, met de klant als uitgangspunt. Ubbink zoekt continu naar slimme innovaties, gericht op verwerkersgemak. Oplossingen binnen de categorieën Rookgasafvoer, Ventilatie, Luchtdicht en Waterdicht bouwen vormen de basis van hun productportefeuille. Daarnaast biedt Ubbink dakramen en bevestigingsmateriaal voor zonne-energiesystemen. De producten van Ubbink zijn verkrijgbaar bij bouwmaterialenhandelaren, technische groothandels en ijzerwarenspeciaalzaken.

Ubbink is in 1896 opgericht in Doesburg (NL) en heeft vestigingen in België, Frankrijk, Italië en de UK. In 2000 werd Ubbink onderdeel van het Duitse Centrotec Sustainable AG. Deze aan de Nieuwe Beurs in Frankfurt genoteerde onderneming ontwikkelt en produceert producten die bijdragen aan energiebesparing, verhoging van het (woon)comfort en bevordering van de gezondheid.

Met zusterbedrijf Centrotherm vormt Ubbink de Ubbink-Centrotherm Group. Samen hebben ze een sterk Europees netwerk van flexibele lokale ondernemingen en agenten, die goed ingevoerd zijn in hun eigen markten. In de komende jaren zal Ubbink dit netwerk verder uitbreiden.

Eerste procesoperators Luba Academy ontvangen diploma

Op vrijdag 8 december ontvingen 9 procesoperators hun diploma procesoperator A uit handen van Joep de Boer en Astrid Kruithof. Het betreft een erkend diploma op mbo2- niveau. De leerlingen hebben een leerwerktraject tot procesoperator gevolgd bij de Luba Academy, gefaciliteerd door Luba Uitzendbureau, in nauwe samenwerking met enkele opdrachtgevers.

Het traject bestond uit leren en werken tegelijk, waarbij de leerlingen vier dagen per week aan de slag gingen als procesoperator en 1 dag per week bij Plasthill BV en Apotex Nederland les kregen. De procesoperators blijven aan het werk bij hun huidige werkgevers.

De Luba Academy is gestart omdat er een groot tekort is aan technische mensen, zoals procesoperators. Het werven van ervaren procesoperators is zeer lastig, en een vergelijkbare opleiding wordt in de regio momenteel niet aangeboden. Door intern mensen op te leiden via een leerwerktraject voorziet Luba organisaties toch van instroom. Daarbij regelt Luba voor de werkgevers subsidiëring van het opleidingstraject, zodat deze kostenneutraal is én werft zij geschikte kandidaten.

In samenwerking met o.a. Apotex Nederland, Dusart Pharma en Plasthill BV is vorm gegeven aan de opleiding. Alle onderwerpen die het een wettelijk MBO 2 diploma procestechniek maken zijn onderdeel van de lesstof, aangevuld met onderwerpen die bedrijfsspecifiek zijn. Doordat de lessen op de werkplek hebben plaatsgevonden, was de theorie en praktijk goed te combineren. Tot slot maakte e-learning dat er goed zicht was op de inviduele stand van zaken van de leerlingen.

Pieter van Holstein, Manufacturing Manager, Apotex Nederland bv: “In de huidige krappe arbeidsmarkt is de Luba academy een goed voorbeeld van hoe succesvol de samenwerking tussen bedrijfsleven, opleidingsinstituut en uitzendorganisatie kan zijn met als resultaat 3 goed opgeleide procesoperators voor Apotex Nederland bv.”

De tweede klas is inmiddels gestart en begin 2018 staat de derde klas van deze regio op de planning. Meer informatie over mogelijkheden voor leerling of werkgever is via Luba Uitzendbureau verkrijgbaar.

Zie hier het artikel op de site van Luba.

Diploma uitreiking Medewerker Voeding & Technologie bij Boermarke in Enschede

Medewerker Voeding & technologie.

Boermarke kenmerkt zich door eerlijkheid én ambachtelijkheid. Bij het bedrijf in Twente worden vele soorten roomijs, vla, yoghurt, mousse, pap, kwark en fruitproducten gemaakt volgens grootmoeders recept. Het  assortiment van Boermarke bevat voor elk wat wils. Boermarke levert gekoelde en diepgevroren desserts om je vingers bij af te likken!

De historie van Boermarke gaat terug tot 1987 toen Johan en Bertine Varvik begonnen met het zelf maken van ijs. Al snel bleek hiervoor een markt te zijn en in korte tijd is de productie van het bedrijf gegroeid van kleinschalige aan-huisproductie van ijs tot de huidige dagelijkse fabricatie van 60.000 liter roomijs, vla, mousse, yoghurt, pap en kwark. Boermarke beschikt over uiterst moderne productieruimten en is IFS-gecertificeerd.

Na 1 jaar hard werken (samen met docent Arie Bremmer) hebben alle 10 de Boermarke cursisten hun mbo-2 diploma behaald (Medewerker Voeding & technologie). Op de foto missen helaas 2 deelnemers die niet aanwezig konden zijn. Een groot deel van de groep is inmiddels verder gegaan met de niveau 3 opleiding; we wensen ze ook hierbij veel succes!!