Huub   06 21 19 60 19   John   06 12 44 45 66  info@litop.nl  Inloggen E-learning  Login Projectmanagement

Opleidingen en leermiddelen voor de industrie

Litop

Nieuwe Li-Topper

1 oktober verwelkomen we Marie-Louise van Craaikamp als projectmanager bij Litop.

Na haar gymnasium opleiding heeft Marie-Louise chemische technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit van Twente. Daar heeft ze ook haar bevoegdheid gehaald tot eerste graadsdocent scheikunde. Aan de Universiteit van Leiden heeft ze haar bevoegdheid eerste graadsdocent natuurwetenschappen gehaald.

Marie-Louise heeft een schat aan ervaring met het opleiden van mensen in de industrie. Van 2001 tot en met 2008 was ze coördinator en hoofd BEPRO bij VaPro. Vanaf 2008 is ze coördinator kwaliteit bij Luzac.

Marie-Louise gaat bij Litop de BBL procestechniek opleidingen begeleiden en wordt verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe automatiseringsprogramma van Litop. Klanten van Litop worden dan pro-actief geïnformeerd wanneer leerlingen hun deadlines niet halen, krijgen signalen wanneer certificaten verlopen en nog veel meer extra’s.

Wij zijn trots dat zo’n kanjer voor ons gekozen heeft en wensen haar veel succes en geluk met haar nieuwe baan!

Forbo Coevorden feliciteert haar medewerkers

Onlangs is Forbo Coevorden leerbedrijf van de provincie Drenthe geworden. Die naam doen ze alle eer aan. Forbo blijft continu haar operators scholen. Dit keer hebben ze maar liefst 10 Operator B leerlingen in 1 jaar opgeleid en 12 Basisoperators in een half jaar.

Wij zijn natuurlijk ook trots op onze docenten Arie Bremmer en Sijbrand Seine. Helaas kon Sijbrand niet bij de diploma uitreiking aanwezig zijn. In september starten er wederom enkele klassen! Wij wensen alle geslaagden succes in de toekomst.

Forbo-Novilon beste leerbedrijf van Drenthe!

Litop feliciteert Forbo-Novilon met de uitverkiezing tot beste leerbedrijf van de provincie Drenthe! We zijn trots dat we een steentje mogen bijdragen in het opleiden van alle procesoperators!

Den Braven veiligheidsdag

Den Braven heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Om dit te benadrukken organiseerde Den Braven een veiligheidsdag waarop bijna 200 medewerkers een e-learning moesten doorlopen.

Deze e-learning is door René Konings ontwikkeld en via het systeem van Litop beschikbaar gesteld. Op dit moment wordt een complete bedrijfsopleiding samengesteld voor de productieafdelingen in Giessen en Oosterhout. De eerste modules zijn klaar en een groot aantal medewerkers is hier inmiddels al mee begonnen. Systematisch zal de e-learning verder worden uitgerold.

René mag trots zijn op zijn werkzaamheden aangezien hij deze e-learning samen met zijn collega’s zelf produceert. Wij wensen René en Den Braven veel succes met hun Academy!

Vacature docent procestechniek (freelance)

Litop BV
Litop BV is een door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkende onderwijsinstelling die is gespecialiseerd in BBL opleidingen voor (proces)operators en maatwerk inwerkprogramma’s voor de industrie. Daarnaast ontwikkelt Litop BV in opdracht van ROC’s, AOC’s, branches en bedrijven (maatwerk)opleidingen. Litop bestaat 7 jaar en heeft ruim 8500 actieve leerlingen. Vanwege  toenemende vraag in heel Nederland zijn we op zoek naar een bevoegde docenten procestechniek (freelance).

De uitdaging
Litop docenten geven altijd les op locatie bij de klant. Onze docenten gaan aansluitend aan een theoretische les instructie geven op de werkvloer. U moet zich daar thuis voelen. Wij verwachten van een docent dat hij zijn kennis op een leuke manier kan overbrengen door gebruik te maken van diverse leervormen. Dynamiek en enthousiasme zijn belangrijke eigenschappen van docenten die voor Litop werken!

Jouw achtergrond
Wij zijn op zoek naar (bevoegde) docenten die zich goed in de deelnemers en processen kunnen verplaatsen en beschikken over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden. Je hebt een HBO opleiding op het gebied van chemische technologie, levensmiddelentechnologie, werktuigbouwkunde of een gelijkwaardige achtergrond, aangevuld met meerdere jaren ervaring.

Regio’s
Geheel Nederland.

Ons aanbod
U leert werken met de meest moderne leermiddelen (en leersystemen) die er thans voorhanden zijn. Wij bieden u langdurige interessante opdrachten, een aantrekkelijke vergoeding (65 euro per uur) en een reiskostenvergoeding.

Solliciteren
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met John Bode (06-12444566). Uw sollicitatiebrief met C.V. kunt u versturen per email naar john@litop.nl

Vacature projectmanager BBL opleidingen

Litop BV
Litop BV is een door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkende onderwijsinstelling die is gespecialiseerd in BBL opleidingen voor (proces)operators en maatwerk inwerkprogramma’s voor de industrie. Daarnaast ontwikkelt Litop BV in opdracht van ROC’s, AOC’s, branches en bedrijven (maatwerk)opleidingen. Litop bestaat 7 jaar en heeft ruim 8500 actieve leerlingen. Vanwege onze groei zijn we op zoek naar een projectmanager BBL opleidingen.

De uitdaging
Litop groeit hard. Om deze groei in goede banen te leiden hebben we een forse automatiseringsslag gemaakt. De volgende stap is dat jij als projectmanager met dit nieuwe systeem van A tot Z alle BBL opleidingen bij Litop gaat managen. Onder andere:

  • Docenten regelen
  • Lesroosters maken
  • Leerlingen inschrijven
  • Evaluaties bijwonen
  • Diplomering bijwonen

Omdat je vaak als gesprekspartner optreed voor HRM en productiemanagement zoeken we iemand met enige ervaring die het gewend is om op dit niveau te acteren. Passie vinden we bij Litop zeer belangrijk.

Ons aanbod
Je werkt bij Litop voornamelijk vanuit huis. Je maakt je eigen afspraken en deelt je eigen agenda in. Natuurlijk kun je altijd een beroep doen op je collega’s en zitten we regelmatig samen om ervaringen uit te wisselen.

Vanwege onze groei doen zich veel kansen voor om je binnen Litop verder te ontwikkelen. Een functie is bij ons niet in beton gegoten zodat we jou in overleg in je kracht kunnen zetten.

Wij bieden een zeer prettige werksfeer, flexibele werktijden, een goede reiskostenvergoeding, laptop en telefoon van de zaak en een marktconform salaris. Persoonlijke ontwikkeling ondersteunen we met een goede studiekostenregeling. Graag horen we of je deze baan in 24, 32 of 40 uur wilt uitvoeren. Hoe je die uren inricht bepaal je in grote mate zelf.

Wat wij vragen
MBO – HBO werk en denkniveau (door scholing of werkervaring verkregen). Doordat onze klanten in heel Nederland zitten moet je in het bezit zijn van een rijbewijs en bereid zijn regelmatig te reizen. Enthousiasme en passie vinden we enorm belangrijk. De rest leren we je wel!

Solliciteren
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met John Bode (06-12444566). Uw sollicitatiebrief met C.V. kunt u versturen per email naar john@litop.nl

Procesintercedent training Pro-Industry

In het afgelopen jaar is Pro Industry enorm gegroeid. Om alle (nieuwe) medewerkers de belangrijkste kennis over de procesindustrie bij te leren, biedt Pro Industry in samenwerking met Litop alle medewerkers een cursus tot procesintercedent aan.

Vorig jaar was de cursus op locatie, dit keer zal het gaan om een online cursus. De cursus bestaat uit twee gedeelten, het eerste is gedeelte is theoretisch en het tweede deel is een assessment in de virtuele fabriek van Litop. Het examen zal plaatsvinden op 4 locaties van Pro Industry in Nederland en vergt ongeveer 30 uur zelfstudie.

De kandidaten die de cursus met een voldoende afronden ontvangen hier uiteraard een certificaat voor. Pro Industry zorgt er op deze manier voor dat ook alle nieuwe medewerkers beschikken over voldoende inhoudelijke kennis over de procesindustrie en de werkzaamheden die de operators uitvoeren.

Wederom mooie klas procesoperators A van Luba

Andy Geel van Luba is trots: “we hebben het weer voor elkaar gekregen. Vandaag de kick-off gehad met een groep kanjers voor de Luba/SWA Operator Academy. Over een jaar staan deze mannen met een MBO niveau 2/ Procesoperator A diploma in de hand. Wellicht zelfs door naar een niveau 3/procesoperator B diploma? Primus Wafer Paper B.V. bedankt voor de gastvrijheid en jullie mooie inspirerende verhaal! Litop B.V., Afval Energie Bedrijf, C&D Foods (Netherlands) B.V., Ammeraal Beltech, Sortiva bv, Draka Polymer Films, Hordijk en Aviateur bedankt voor de samenwerking in deze klas. Luba collega’s top gecoördineerd en georganiseerd! Het blijft bijzonder hoe veel impact we maken door samen te werken. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

Mooie samenwerking tussen Essentra Extrusion B.V. en Start People!

4 mei 2018 is Litop gestart met een procesoperator A opleiding bij Essentra in Buitenpost. Fokko Dijkstra bedankt voor deze mogelijkheid en samenwerking! Over 12 maanden dezelfde foto maar dan met diploma’s!

Procesoperator A opleiding bij van Lieshout Snacks in Helmond

Van Lieshout Snacks BV is smaakmaker en marktleider op het gebied van vleesproducten. Als dé frikandellenspecialist van Nederland bieden ze diverse soorten frikandellen, maar ook hamburgers en gehaktproducten voor de professionele markt. Ze werken met unieke recepten en zijn gedreven om elke norm te overtreffen.

Assortiment

Van Lieshout Snacks BV staat bekend om zijn frikandellen. Van Lieshout Snacks BV bedient de professionele markt met producten als Goudfrik, Bikfrik, Frikandel Classic en de Horeca Extra. Naast frikandellen produceren ze diverse varianten hamburgers en gehaktproducten. De categorie gehaktproducten van Van Lieshout Snacks BV omvat snacks als de Gehaktstaaf Classic en diverse gehaktballen, waaronder de overheerlijke Berehapgehaktbal.

Volop vakmanschap

Hoewel Van Lieshout Snacks BV sinds 2002 onderdeel is van Van Geloven, is de lange historie van het merk nog duidelijk terug te vinden binnen het huidige Van Lieshout Snacks BV. Zo verwijst de naam Van Lieshout Snacks BV nog steeds naar oprichter Chris van Lieshout. Ook hecht Van Lieshout Snacks BV – ondanks het feit dat de productieprocessen grotendeels geautomatiseerd zijn – nog steeds veel waarde aan vakmanschap. Dit vakmanschap leverde Van Lieshout Snacks BV al veel toppers op, zoals de famous BikFrik, naar authentiek slagersrecept.

Opleiding procesoperators

In opdracht van Start People en Van Lieshout Snacks BV is Litop gestart met het opleiden van een groep procesoperators op  niveau 2. Ruud Mulders is de docent. Wij  wensen de leerlingen veel succes en vooral plezier bij hun opleiding.