• Nieuws
  • $
  • Nieuwe operators snel inzetbaar maken voor ploegendienst

Nieuwe operators snel inzetbaar maken voor ploegendienst

11 juli is Litop bij Synthomer in Middelburg gestart met een klassikale BBL procesoperator A opleiding. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe operators snel inzetbaar zijn hebben we elementaire zaken uit de bedrijfsopleiding van Synthomer geïntegreerd en naar voren gehaald in het traject.

Gedurende twee maanden worden de operators vijf dagen per week in dagdienst getraind. Drie dagen door twee ervaren trainers van Synthomer en twee dagen door een docent van Litop. Door de intensieve begeleiding kunnen de operators al na twee maanden hun basistaken uitvoeren. Vanaf dat moment gaan ze in ploegen werken en krijgen ze maandelijks 1 dag les van Litop.

Het gehele traject duurt 1 jaar maar de mogelijkheid bestaat dat sommigen eerder gediplomeerd uitstromen. Het is de bedoeling dat alle studenten aansluitend nog 1 jaar verder gaan om hun procesoperator B diploma te halen.

Het traject verloopt mede door de inzet van Anita Emmens en de praktijkopleiders Ben en Peter op rolletjes. Mede daarom zijn er plannen om in oktober een tweede groep op te starten.

Jerry Diamond (VP Operations) van Synthomer kwam de groep ook een hart onder de riem steken.