Over Litop

over litop vapro

Vapro A en B opleiding

Wie we zijn

Een goede procesoperator opleiding moet impact maken op de werkvloer. Vanuit die visie heeft Huub van Strien in 2011 Litop opgericht. Bij Litop werkt men met e-learning waardoor docenten het leerproces kunnen analyseren en focus kunnen aanbrengen op de lastige onderwerpen. Daarnaast ontlasten docenten van Litop de praktijkbegeleiders door instructie te geven op de werkvloer en samen met studenten aan opdrachten te werken.

Wat we doen

We zijn expert op het gebied van:

 • Diplomerende opleidingen procesoperator A en procesoperator B (in de volksmond Vapro A en Vapro B opleiding)
 • Training on the job van procesoperators
 • Testen en certificeren van procesoperators
 • Praktijkbegeleiding van procesoperators
 • Omzetten van papieren bedrijfsopleidingen naar e-learning
 • Ontwikkelen van digitale leermiddelen voor ROC’s, AOC’s, branches en bedrijven
 • Ontwikkelen van instructiefilms
 • Implementeren van Lean en TPM
 • Begeleiden, trainen en coachen van productiemanagement

Partners

Litop werkt graag samen met partijen die onze dienstverlening kunnen versterken. Graag gaan wij met u in gesprek als u toegevoegde waarde heeft voor onze klanten. Partners van Litop zijn:

 • ROC’s, AOC’s en particuliere opleidingsinstituten
 • gespecialiseerde ZZP’ers
 • uitzendbureau’s

Litop onderhoud nauwe contacten met onderwijsspecialisten van de verschillende 2e Kamerfracties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. We worden hierbij gesteund door Ondernemend Nederland (klik voor PDF bestand).

Missie

Sinds 2011 verzorgt Litop (bedrijfs)opleidingen op mbo-niveau voor werknemers in de industrie. Daarnaast ontwikkelt Litop digitale leermiddelen voor onderwijsinstellingen.

Bedrijven moeten Litop bellen als ze hun medewerkers grondig, future proof en betaalbaar willen laten opleiden zonder dat ze daar zelf veel tijd aan kwijt zijn. Met future proof bedoelen we dat onze aanpak helemaal past in het nieuwe leren van nu (combinatie van visueel, tekstueel, interactief, gebruik van de memotrainer app en leerlingen meer zelf aan het roer). De modulaire opbouw zorgt ervoor dat klanten klein kunnen beginnen en het programma door kunnen ontwikkelen tot een complete bedrijfsacademy.

Het is onze overtuiging dat een opleiding op het bedrijf moet worden gegeven zodat we de theorie direct naar de werkvloer kunnen vertalen. We maken gebruik van e-learning omdat we daarmee de leerprestaties kunnen analyseren en optimaliseren.

Onze missie is geslaagd als u na een Litop opleiding ook daadwerkelijk iets ziet veranderen op de werkvloer en iedereen binnen de gestelde tijd zijn opleiding heeft afgerond.

Onderwijsinstellingen moeten Litop bellen als ze goede- en betaalbare digitale leermiddelen willen laten ontwikkelen, die eenvoudig actueel te houden zijn.

Het is onze ambitie om onze snelle groei vast te houden en klanten voor altijd aan ons te binden. We verwennen onze klanten en doen altijd net iets meer dan ze verwachten.

Als het goed gaat met Litop doen we graag iets terug voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Litop sponsort daarom de JA-foundation en de Veersedag.

Visie

Bedrijven zijn in de toekomst volledig LEAN ingericht om te produceren. Ze hebben geen mensen meer in dienst die zich bezig houden met het opleiden van (nieuwe) medewerkers. De overheid trekt zich steeds meer terug rondom het opleiden van werkenden in de industrie.

Goed opgeleide- en gemotiveerde medewerkers maken het verschil met de concurrent. Litop wil de rots in de branding blijven voor bedrijven die willen investeren in hun mensen. Dat doen we door voortdurend onze leermiddelen actueel te houden en te investeren in nieuwe technologieën.

Volg ons ook op: