Over Litop

Litop is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende private onderwijsinstelling, gespecialiseerd in het opleiden van productiepersoneel. Onze opleidingen, trainingen en bedrijfsacademies maken daadwerkelijk impact op de werkvloer.

Litop ontwikkelt mensen, zodat bedrijven beter presteren.

Wat bieden we?

MBO onderwijsinstelling

We verzorgen klassikale en individuele operator opleidingen, certificaten en keuzedelen op MBO-niveau.

Bedrijfscademies

We implementeren volledig ingerichte academies voor bedrijven in de maakindustrie en branches.

Uitgeverij

We ontwikkelen en leveren digitale leermiddelen aan bedrijven, MBO instellingen en branches.

l

Examenleverancier

We ontwikkelen gevalideerde examens voor MBO instellingen.

Hoe doen we dat?

Passie

We werken vanuit passie. Het zit in ons DNA om bedrijven en hun werknemers vooruit te helpen. We doen dit met plezier en stralen dat uit.

Kennis van zaken

We hebben kennis van zaken. We spreken de taal van onze klanten en hebben een deskundig team van procestechnologen, onderwijskundigen en ontwikkelaars.

Maatwerk

We leveren maatwerk. We analyseren wat ervoor nodig is om een werknemer goed te laten functioneren en stemmen daar het onderwijsprogramma op af.

Korte lijnen

We werken met korte lijnen. We kennen onze klanten en hetgeen er bij hen speelt. We schakelen snel om de wensen van onze klanten te realiseren.

gespecialiseerd in digitale leermethoden

We zijn gespecialiseerd in digitale leermethoden en –systemen: We volgen de ontwikkelingen op het gebied van digitaal onderwijs nauwgezet en spelen daar op in met innovatieve e-learning.

Vacatures

Wil je deel uitmaken van ons team? Leuk!

Bekijk hieronder onze vacatures. Staan er geen vacatures open, of passen deze niet bij jou? Je mag altijd contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Freelance docent BBL
procestechniek

De uitdaging

Onze klanten zijn uitzendbureaus, bedrijven, brancheverenigingen, ROC’s en AOC’s. Voor hen ontwikkelen we ijzersterke mbo-opleidingen procestechniek en richten we op maat gemaakte academies op. Dit doen we door middel van innovatieve, digitale leermiddelen en leersystemen.

Litop docenten geven altijd les op locatie bij de klant. Onze docenten gaan aansluitend aan een theoretische les instructie geven op de werkvloer. Je moet je daar thuis voelen. Wij verwachten van jou als docent dat je kennis op een leuke manier kan overbrengen door gebruik te maken van diverse leervormen. Dynamiek en enthousiasme zijn belangrijke eigenschappen van docenten die voor Litop werken!

JOUW ACHTERGROND

Wij zijn op zoek naar bevoegde docenten die zich goed in de deelnemers en processen kunnen verplaatsen en beschikken over uitstekende communicatieve en didactische vaardigheden.

Je hebt een HBO opleiding op het gebied van chemische technologie, levensmiddelentechnologie, werktuigbouwkunde of een gelijkwaardige achtergrond, aangevuld met meerdere jaren ervaring.

WERKGEBIED

We zetten docenten in met een straal van maximaal 60 km rondom hun woonplaats. We zoeken docenten voor geheel Nederland.

Wat bieden we?
 • Een freelance opdracht die past binnen je beschikbare tijd.
 • Een eigen groep studenten.
 • Professionele ondersteuning van het Litop team.
 • Een gedegen inwerkprogramma.
 • Een marktconforme vergoeding.
Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Huub van Strien (06-21196019). Jouw sollicitatiebrief met CV kun je versturen per email naar sollicitatie@litop.nl.

Onderwijsconsultant

De uitdaging

Onze klanten zijn uitzendbureaus, bedrijven, brancheverenigingen, ROC’s en AOC’s. Voor hen ontwikkelen we ijzersterke mbo-opleidingen en richten we op maat gemaakte academies op. Dit doen we door middel van innovatieve, digitale leermiddelen en leersystemen.

Litop wil voorop blijven lopen in het ontwikkelen van online lesmateriaal. Daarom zoeken we een enthousiaste en creatieve collega die zich als een vis in het water voelt in complexe productieprocessen.

Je werkzaamheden
 • Het grootste deel van je tijd ben je bezig met het ontwikkelen van e-learning voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Je maakt onder andere video’s, 360 graden foto’s, animaties en schrijft teksten.
 • Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen die onze opleidingen nog leuker en beter maken.
 • Samen met een collega ben je aanspreekpunt voor onze klanten met een bedrijfsacademy.
 • Af en toe spring je bij als docent procestechniek voor bedrijfsopleidingen. Een bevoegdheid daarvoor is niet nodig.
Wie zoeken we?
 • Een creatieve technische HBO’er die het leuk vind om mooie online leermiddelen te ontwikkelen.
 • Je bent resultaatgericht, een overtuigend gesprekspartner met een passie voor het opleiden en ontwikkelen van mensen, daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Een sterk aanpassingsvermogen, flexibel, je bent een echte zelfstarter en draagt bij aan veranderingen binnen de organisatie.
 • Je hebt bij voorkeur enige ervaring met het ontwikkelen en beheer van trainingscontent, digitale leermethoden- en systemen.
 • Litop groeit en is volop in beweging. We hopen dan ook dat je de ambitie hebt om door te groeien in onze organisatie.
Wat bieden we?
 • Bij Litop staat een deskundig team van procestechnologen, onderwijskundigen en ontwikkelaars achter je; (HBO- en academisch geschoold). We werken met korte lijnen en schakelen snel om jou te ondersteunen en jezelf verder te ontwikkelen.
 • Een functie waarin je de ruimte krijgt te blijven leren en groeien: zo bieden wij je de kans nieuwe L&D (leer)concepten te ontwikkelen en geven we jou de vrijheid om je learning journey’s naar eigen inzicht tot uitvoering te brengen.
 • Flexibele werktijden en omgeving; geen dag is hetzelfde en je bepaalt je eigen werktijden. Het aantal uren dat je werkt is bespreekbaar.
 • Tweewekelijks heb je een online meeting met je collega’s en iedere maand op ons kantoor in Drimmelen. Je werkt dus hoofdzakelijk vanuit huis of bent op bezoek bij klanten.
 • Werknemersplezier staat voorop bij Litop. Dat is dan ook de enige parameter waarop we sturen.
 • Litop biedt een marktconform salaris en reiskostenregeling. Daarnaast een goede bonusregeling maar vooral een erg leuke uitdaging!
Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Huub van Strien (06-21196019). Jouw sollicitatiebrief met CV kun je versturen per email naar sollicitatie@litop.nl.

Trainer spuitgieten/extruderen met veel praktijkervaring (freelance)

De uitdaging

Werkenden in een kunststofverwerkend bedrijf de kneepjes van het vak bijbrengen op de werkvloer.

Meestal zijn dit leerlingen die bezig zijn met een MBO opleiding procestechniek. De lessen worden verzorgd door een bevoegde docent in combinatie met praktische trainingen op de werkvloer. Voor de praktische invulling zoekt Litop een gedreven persoonlijkheid met veel werkervaring. Onze ideale kandidaat is iemand die net met pensioen is en niet kan stilzitten. Maar ook mensen die nog werkzaam zijn en bijvoorbeeld ’s avonds les willen geven zijn welkom. Je hebt geen onderwijsbevoegdheid nodig.

Wat bieden we?

Wij bieden een prettig team dat jou ondersteunt, een aantrekkelijke vergoeding en een reiskostenvergoeding.

De trainingsdagen en tijden worden in overleg met jou afgestemd.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Huub van Strien (06-21196019). Jouw sollicitatiebrief met CV kun je versturen per email naar sollicitatie@litop.nl.