• Nieuws
  • $
  • Parels kweken in de procestechniek

parels kweken in de procestechniek 

Peter van der Velden, destijds voorzitter van de Coöperatie Werk en Vakmanschap en de huidige burgemeester van Leiden, zei het 6 jaar geleden al: het vinden van de juiste operators is een lastige opgave. Anno 2024 is dit nog steeds het geval. Het “kweken van parels” in de procestechniek is dus nog altijd actueel.

Gelukkig lopen er nog genoeg van deze onontdekte parels rond. Bijvoorbeeld productiepersoneel zonder technische opleiding. Deze medewerkers zijn over het algemeen gemotiveerd, maar hebben soms een laag zelfbeeld. Uit ervaring weet Litop dat dit snel verandert wanneer ze deel uitmaken van het opleidingsproces Assistent Procestechniek. Deze opleiding heette voorheen de Basisoperator Opleiding. Het is een opleiding op niveau 1.

Het is fantastisch om te zien hoe het zelfvertrouwen van medewerkers groeit naarmate de lessen vorderen. Ze ontwikkelen naast vaardigheden ook een diepere kennis van hun vakgebied. Medewerkers maken een waardevolle, persoonlijke ontwikkeling door. Daarnaast verbeteren de prestaties op de werkvloer. Tussen de 30% en 40% van de medewerkers stroomt na het afronden van de opleiding Assistent Procestechniek door naar de Procesoperator A opleiding. Dit illustreert dat de eigen organisatie een kweekvijver van talent is.

De opleiding Assistent Procestechniek is een investering in de toekomst. Door het bieden van deze opleidingsmogelijkheid toon je als werkgever toewijding aan de groei en ontwikkeling van jouw personeel. Daarnaast creëer je een pool van gekwalificeerde operators die cruciaal zijn voor het succes van het bedrijf op de lange termijn.

Meer informatie over de opleiding Assistent Procestechniek vind je hier.