Procesoperator A en B klas bij Sappi in Maastricht

Sappi (South African Pulp & Paper Industry) is een internationaal opererend bedrijf met papier- en pulpfabrieken in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en West-Europa. Het bedrijf is in 1936 in Zuid-Afrika opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Johannesburg. Het is ’s werelds grootste producent van houtvrij gestreken papier.

De fabriek in Maastricht kent een lange voorgeschiedenis van meer dan 150 jaar, nader beschreven in het artikel Koninklijke Nederlandse Papierfabriek. In 1995-1996, net voordat KNP in 1997 in handen kwam van Sappi, is de papierfabriek geheel vernieuwd door de invoering van twee nieuwe geavanceerde papierproductielijnen, waarmee Maastricht de eerste fabriek van houtvrij gecoat papier in Europa werd. Sappi Maastricht telt ongeveer 500 medewerkers en heeft een eigen warmte-krachtcentrale, die ook stroom levert aan een groot deel van Maastricht en restwarmte voor stadsverwarming.

Litop start hier voor het 2e jaar op rij met het verzorgen van procesoperator opleidingen. Ook dit jaar staan de docenten Silvia Lemmens en Rob Offermans weer voor de klas. Wij wensen de procesoperator A en procesoperator B studenten veel succes met hun opleiding.