Zet je STAP-budget in om proces-operator te worden!

Op alle opleidingen op deze pagina is het stapbudget van €1000,- van toepassing. Dat is het bedrag dat je jaarlijks kan aanvragen bij het UWV. Als een opleiding minder kost dan €1000,- krijg je het geheel vergoed en kost het meer dan moet je zelf bijbetalen. Je mag maar voor 1 opleiding per jaar subsidie aanvragen! Dus als je een opleiding van bijvoorbeeld €400,- bestelt mag je later in dat kalanderjaar niet nog een opleiding van €600,- bestellen.

Klik op de link die op jou van toepassing is!

OF BEKIJK HIER HET TOTALE SUBSIDIE AANBOD VAN LITOP

Ik ben werkzaam als operator en wil carrière maken.

Advies: Heb je twijfels over het niveau waarop je waarop je het beste kan instromen? Doe dan ruim voor je STAP Budget aanvraag de online Litop intredetoets. Deze investering kost €100,- maar daarmee voorkom je een foutieve studiekeuze.

Diploma procesoperator, mechanisch operator via e-learning

Je combineert je baan als procesoperator met een studie tot een erkend operator diploma. Litop maakt gebruik van e-learning waardoor je kunt studeren wanneer het jou uitkomt. Je hebt de keuze uit de onderstaande opleidingen. Klik op een link voor meer informatie.

Flexibele route diploma procesoperator via e-learning.

Je combineert je baan als procesoperator met een studie tot een erkend operator diploma. Litop maakt gebruik van e-learning waardoor je kunt studeren wanneer het jou uitkomt. Het is niet noodzakelijk om in één keer de gehele opleiding te volgen; je kunt je opleiding in afzonderlijke delen volgen en per afgerond onderdeel haal je je certificaat. De optelsom van de certificaten leidt uiteindelijk tot een het landelijk erkend operator diploma. Je hebt de keuze uit de onderstaande opleidingen. Klik op een link voor meer informatie.

MBO-certificaten

Je volgt een deel van een diplomerende procesoperator opleiding waarvoor de overheid een mbo-certificaat heeft vastgesteld. Het deel van de opleiding bestaat uit e-learning bij Litop en beroepspraktijkvorming bij je werkgever. Het mbo-certificaat wordt vastgelegd in het diplomaregister van DUO. Klik op een link voor meer informatie.

Meewerken in de productie

Ik ben werkzaam in een ander beroep en wil me omscholen tot operator. Of: Ik ben schoolverlater VMBO/MBO/HAVO/VWO en wil operator worden.

Advies: Heb je twijfels over het niveau waarop je waarop je het beste kan instromen? Doe dan ruim voor je STAB Budget aanvraag de online Litop intredetoets. Deze investering kost je €100,- maar daarmee voorkom je een foutieve studiekeuze.

Theoriecertificaat

Je hebt nog geen baan als operator maar wil in de toekomst als operator aan de slag. Om de kans op een baan te vergroten kun je alvast het theoriecertificaat halen. De theorie kun je geheel als e-learning thuis volgen waarbij je geholpen wordt door een docent op afstand. Klik op een link voor meer informatie.

Inzetbaarheidscertificaat

Met een inzetbaarheidscertificaat kun je bij een sollicitatie aantonen dat je een operatoropleiding hebt gevolgd waarmee je snel kan worden ingewerkt in een productiebedrijf. Litop heeft hiervoor branche-specifieke operator opleidingen ontwikkeld die via e-learning te volgen zijn. Druk op de groene knop om je te oriënteren in welke branche je wilt werken.